Standard doet goede zaak in Europe Play-Offs na zege tegen KAA Gent

08-05-2021 20:20
12

Standard heeft met 2-1 gewonnen van KAA Gent. Na een intense wedstrijd gingen ze in de tweede helft op en over de buffalo's. De Rouches doen een uitstekende zaak in de Europe Play-Offs.

KAA Gent opende het gretigst op Sclessin. Mohammadi kon als eerste dreigen met een schot dat over ging. De buffalo’s gingen verder op dat elan. Castro-Montes ging op wandel en leverde goed af aan Bezus. Die maakte er met een simpele tik 0-1 van. Zo moest Standard onmiddellijk achtervolgen.

Standard had het moeilijk een goed antwoord te formuleren. Tot de eerste kans was het wachten tot net voor het half uur. Gavory trapte tweemaal naast van ver buiten de zestien. De Rouches kwamen wel meer en meer in de wedstrijd. KAA Gent had het moeilijker en moeilijker om aan doel te komen.

Echte kansen kon Standard echter niet meer creëren. Na een intense eerste helft vol strijd en balverlies ging KAA Gent met een voorsprong rusten.

Tweede helft
De tweede helft startte met dezelfde intensiteit, maar ook even weinig gevaar. Kort voor het uur kon KAA Gent nog eens dreigen. Tissoudali mistte kort na elkaar twee kansen. Ook Amallah ging zijn kans nog voor het uur. Zijn schot ging vanop vrije trap net naast.

Net na het uur viel de bal plotseling voor de voeten van Amallah. Die haalde knap uit. 1-1. Alles te herdoen voor KAA Gent, dat er steeds bleker en bleker uitzag. Ze kregen wel nog tweemaal een uitgelezen kans met Jaremtsjoek, maar Bodart hield de 1-2 uit doel.

Een kwartier voor tijd kreeg KAA Gent dan het deksel op de neus. Balikwisha maakte simpel de 2-1. Nauwelijks een minuut na de 2-1 kregen de buffalo’s weer een uitgelezen kans op een doelpunt. Deze keer mistte Odjidja vanop de stip.

In het slotoffensief kon KAA Gent geen grooste dingen meer creëren. Standard doet een uitstekende zaak met het oog op Europa.