Atlético slaat aanval Barça af, maar moet in spanning naar tweede kraker kijken

Atlético slaat aanval Barça af, maar moet in spanning naar tweede kraker kijken

08-05-2021 18:09
1

FC Barcelona moet vrezen dat het naast het kampioenschap in de Primera División zal grijpen: koploper Atlético Madrid heeft zijn voorsprong van twee punten behouden na een 0-0 in Camp Nou. De bal ligt bij titelhouder Real Madrid, dat op basis van onderling resultaat de koppositie van zijn stadgenoot over kan nemen.

Barça – nog altijd zonder zijn geschorste trainer Ronald Koeman – had eerder dit seizoen van Atlético verloren en moest dus winnen in het eigen Camp Nou. Desondanks waren het de bezoekers - met Yannick Carrasco in de basis - die verrassenderwijs het initiatief namen: Ángel Correa kreeg de grootste kans, maar Clément Lenglet wist ternauwernood een tegendoelpunt voorkomen. Ook Carrasco had de bezoekers op 0-1 kunnen zetten, maar Marc-André ter Stegen voorkwam dat.

Vlak voor rust rook Barcelona voor het eerst aan een doelpunt: Lionel Messi kwam na een solo vrijwel alle veldspelers van Atlético tegen, haalde de zestien meter en schoot in. Jan Oblak kon echter nog met zijn vingertoppen redding brengen.

De gastheren maakten er in de loop van de tweede helft meer werk van. Een schot van Ilaix Moriba strandde, Messi zette Oblak nog eens aan het werk en een treffer van Ronald Araújo werd afgekeurd wegens buitenspel. De allergrootste kans diende zich vijf minuten voor tijd aan: de ingevallen Ousmane Dembélé had de 1-0 voor het inkoppen, maar mikte te hoog.

Het bleef bij 0-0, waardoor Atlético op 77 punten komt en Barcelona op 75. Met name Atlético moet nu in spanning afwachten wat Real Madrid zondagavond tegen nummer vier Sevilla gaat doen. Als De Koninklijke wint, gaat het in pole position de laatste drie speelrondes in.