Lyon en Inter boeken vlotte zeges zonder Denayer en Lukaku

Lyon en Inter boeken vlotte zeges zonder Denayer en Lukaku

08-05-2021 15:36 Laatste update: 20:02

Tottenham Hotspur heeft zaterdagmiddag een uitgelezen kans gekregen om zich nog in de race om Champions League-voetbal te mengen, maar de ploeg van Toby Alderweireld bewees zichzelf een slechte dienst tegen Leeds United. Op het één na hoogste niveau van Engeland is het Derby County van manager Wayne Rooney aan degradatie ontsnapt, na een zinderende laatste speeldag.

Internazionale - Sampdoria 5-1
Vorige week werd Inter kampioen zonder te spelen en dus was de thuiswedstrijd tegen Sampdoria de eerste wedstrijd waarin de formatie van Antonio Conte als de beste ploeg van Italië mocht aantreden. Die status bewezen ze: Alexis Sánchez scoorde twee keer en zag dat ook Andrea Pinamonti, Roberto Gagliardini en Lautaro Martínez tot scoren kwamen. Romelu Lukaku bleef negentig minuten op de bank. 

Olympique Lyon - Lorient 4-1
OL zonder Jason Denayer had een eenvoudige middag. Dankzij treffers van Bruno Guimaraes (twee), Lucas Paquetá en Houssem Aouar werd Lorient over de knie gelegd en het enige wat de gasten konden doen was via Thomas Monconduit tot een eretreffer komen. Lyon staat voorlopig derde en houdt daarmee een ticket voor de voorronde van de Champions League in handen. AS Monaco kan wel nog langszij komen als zij dit weekend winnen van Stade Reims.

Leeds United-Tottenham Hotspur 3-1
Leicester City ging vrijdagavond verrassend kopje onder tegen Newcastle United en Tottenham kreeg een uitgelezen kans om op vier punten van de nummer drie te komen. Die kant leek het ook op te gaan in Leeds: Stuart Dallas opende de score op Elland Road, Heung-Min Son maakte gelijk en ook Harry Kane scoorde, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Op slag van rust was het juist de thuisploeg die op voorsprong kwam, via Patrick Bamford.

Na rust werd er opnieuw een treffer van Kane afgekeurd. Tottenham deed wat het kon, zag Kane zelfs de lat raken, maar kwam niet tot scoren en kreeg vlak voor tijd de 3-1 van Rodrigo om de oren. De Noord-Londenaren blijven zesde, op vijf punten van de top-vier, en moeten nu afwachten wat de concurrentie gaat doen. De Champions League lijkt echter uit zicht.

Derby County-Sheffield Wednesday 3-3
Het Derby County van Wayne Rooney scheerde zaterdagmiddag langs de afgrond, maar speelt ook komend seizoen Championship-voetbal. The Rams begonnen de dag nét boven de degradatiestreep en bleven daar uiteindelijk ook, na een 3-3 gelijkspel tegen nummer 23 Sheffield Wednesday. Vlak voor tijd stond Derby echter nog op degraderen: het had zelf een 2-1 in een 2-3 achterstand zien veranderen en concurrent Rotherham United stond op voorsprong bij Cardiff City.

Rooney en de zijnen konden echter nog opgelucht ademhalen: Martyn Waghorn benutte twaalf minuten voor tijd een penalty en maakte er 3-3 van op Pride Park. Cardiff City hielp bovendien een handje door vlak voor tijd gelijk te maken tegen Rotherham. Die ploeg gaat samen met Sheffield Wednesday en Wycombe Wanderers naar de League One, Derby is één puntje boven de streep geëindigd en sluit het seizoen af als nummer 21.