Twijfels over schorsing Vanaken, Pro League komt terug op eerdere communicatie

Twijfels over schorsing Vanaken, Pro League komt terug op eerdere communicatie

Gepubliceerd: zaterdag 8 mei 2021 om 21:45za 08-05-2021 om 21:45

Hans Vanaken pakte tegen KRC Genk (3-0) zijn tweede gele kaart van de Champions' Play-Offs en leek daardoor ook geschorst te gaan zijn voor de partij tegen Royal Antwerp FC. Zaterdag komt er echter enige twijfel over dat gegeven.

Voor de start van de Play-Offs maakte de Pro League via de officiële kanalen (maar nu verwijderde tweet) nog bekend dat spelers die twee gele kaarten krijgen in de nacompetitie ook voor één partij geschorst zouden worden. Daar lijkt men bij de Pro League nu terug op te komen.

Aanvankelijk stond ook op de officiële website van de Pro League geschreven dat dat voortaan het geval is. Nu, op zaterdag 8 mei, is dat echter veranderd naar drie gele kaarten. Ook bij Club Brugge dacht men aanvankelijk dat Vanaken geschorst ging zijn, maar dat blijkt dus niet het geval.

Dat betekent dus ook goed nieuws voor Club Brugge, dat daardoor tegen Royal Antwerp FC kan rekenen op Hans Vanaken. Ook goed nieuws voor RSC Anderlecht en Antwerp. Zo moeten Ritchie De Laet, Birger Verstraete, Franck Boya, Elias Cobbaut en Josh Cullen, die eerder al een gele kaart kregen, niet vrezen voor een schorsing bij een gele kaart dit weekend.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws