OPSTELLING: Atlético rekent op Carrasco, Messi moet Barcelona helpen

OPSTELLING: Atlético rekent op Carrasco, Messi moet Barcelona helpen

08-05-2021 15:08

De titelrace in de Primera División is spannender dan ooit, maar zou dit weekend zomaar eens beslist kunnen worden. Eén dag voordat nummer twee Real Madrid en nummer vier Sevilla elkaar treffen, kruisen FC Barcelona en koploper Atlético Madrid de degens: de aftrap is om 16.15 uur en deze jongens beginnen aan de wedstrijd.

Atlético heeft bij aanvang twee punten voorsprong op Real Madrid en Sevilla, met nog vier wedstrijden voor de boeg. De Koninklijke is beide rivalen echter de baas op basis van onderling resultaat. Als Los Rojiblancos winnen in Barcelona, ligt de weg naar de eerste titel sinds 2014 open. Bij een gelijkspel houdt Atlético de Catalanen op afstand, maar moet het hopen dat Real Madrid nog punten laat liggen in de slotfase van het seizoen. Als Barcelona wint, is het ook afhankelijk van Real Madrid.

Bij Atlético Madrid rekent men onder andere op man in vorm Yannick Carrasco, die een basisplek krijgt van Diego Simeone. Zoals de voorbije jaren wel vaker het geval was zijn bij Barcelona ook nu weer alle ogen gericht op Lionel Messi. Schiet hij Barcelona opnieuw naar een titel?