Club Brugge boekt slechtste resultaat sinds 2015(!) tegen Anderlecht

Club Brugge boekt slechtste resultaat sinds 2015(!) tegen Anderlecht

Gepubliceerd: zaterdag 8 mei 2021 om 15:00za 08-05-2021 om 15:00

Laatste update: zondag 9 mei 2021 om 18:16zo 09-05-2021 om 18:16

Club Brugge ging vrijdag met 3-0 cijfers onderuit tegen KRC Genk en ziet de concurrentie zo weer naderen. Voor Blauw-Zwart een pijnlijke nederlaag, maar ook een nederlaag die het al lang niet meer heeft ervaren in de competitie.

Club Brugge is de voorbije seizoenen uitgegroeid tot dé topclub van ons land en moet dan ook amper verliezen verwerken. Tegen KRC Genk liep het fout af met drie tegendoelpunten. Met amper 26 tegendoelpunten in de reguliere competitie had Club Brugge ook met verre voorsprong de beste defensie van het land. Daar was vrijdag echter weinig van te merken.

Het slikte drie tegendoelpunten en dat was een hele poos geleden. De laatste keer dat dat gebeurde in de Belgische competitie dateert al van 14 april 2019 voor Club Brugge. Toen verloor Club Brugge met 3-1 van... KRC Genk, waar Philippe Clement op dat moment trainer van was.

Drie tegendoelpunten slikken gebeurt dus amper voor Blauw-Zwart. Ook verliezen met drie of meer tegendoelpunten verschil nog minder. Een nederlaag met drie doelpunten verschil dateert namelijk van nog langer geleden.

We moeten al teruggaan naar 20 december 2015 om een soortgelijk resultaat te vinden. Toen werd Blauw-Zwart met 1-4 verslagen door RSC Anderlecht, maar kroonde het zich wel tot kampioen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws