OFFICIEEL: Neymar blijft Paris Saint-Germain de komende jaren trouw

OFFICIEEL: Neymar blijft Paris Saint-Germain de komende jaren trouw

08-05-2021 14:42 Laatste update: 14:52
1

De kogel is door de kerk: Neymar blijft ook de komende jaren bij Paris Saint-Germain voetballen. De duurste speler aller tijden heeft tot 2025 bijgetekend, meldt PSG via de officiële kanalen.

L'Équipe wist vrijdagavond al te melden dat PSG met groot nieuws op de proppen zou komen. Volgens de toonaangevende sportkrant zou Neymar tot 2026 blijven, maar het is dus één jaar minder geworden dan verwacht. Neymar kwam in 2017 voor een recordbedrag van 222 miljoen euro over van FC Barcelona en kan tot zijn 33ste in Parijs blijven spelen.

Sinds de komst van Neymar is PSG drie keer op rij landskampioen geworden en werden er zes bekertoernooien gewonnen. De Braziliaan is vastbesloten om die prijzenkast verder uitbreiden. "Ik voel me gelukkig in Parijs en ik ben trots dat ik onderdeel mag uitmaken van deze spelersgroep, dat ik mag werken met deze trainer (Mauricio Pochettino, red.)", vertelt hij aan de clubkanalen. "Hierdoor ben ik nóg meer gaan geloven in dit geweldige project. Ik ben als mens én als speler gegroeid in Parijs. Daarom ben ik blij dat ik bij heb mogen tekenen: ik hoop nog veel meer prijzen te winnen."

Neymar doelt op de Champions League, die PSG dolgraag een keer wil winnen: vorig seizoen werd de finale van Bayern München verloren, afgelopen week strandde men in de halve finale tegen Manchester City. In de competitie staat de titelhouder achter op Lille OSC, dat vrijdagavond uitliep naar vier punten: PSG heeft echter de uitwedstrijd tegen Stade Rennes van zondagavond nog tegoed. Verder kan PSG de Franse beker nog winnen: Montpellier is de tegenstander in de halve finale.