Door het open hemd van De Mos bedankte Sonck vriendelijk voor een transfer

Door het open hemd van De Mos bedankte Sonck vriendelijk voor een transfer

08-05-2021 13:13
1

In Nederland voetbalde Wesley Sonck bij Ajax. Op een gegeven moment in zijn loopbaan kon hij ook naar Vitesse, maar Sonck bedankte vriendelijk voor een transfer na een gesprek met onder meer Aad de Mos.

Sonck schoof aan bij de podcast MidMid daar sprak hij vrijuit over de afgeketste transfer naar Vitesse. "Ik zat er samen met de technisch directeur en Aad de Mos. Na die bespreking zei: daar ga ik zeker nooit naar toe."

De voormalige spits van onder meer Club Brugge en KRC Genk gaat verder. "Dat kwam alleen door Aad de Mos. Ik kende hem toen nog niet persoonlijk. Maar hij gaf mij zo een slechte indruk. Hij zat met zijn hemd open. Zijn hand zat in zijn open hemd. Hij vroeg mij: heb jij nog zin om te voetballen. Ik dacht ja, man. Ik ben 28 jaar."

"Maar ik was wel slim genoeg om mensen te bellen die met hem gewerkt hadden zoals Marc Degryse en Gil Swerts. Die zeiden: hij zoekt altijd conflicten. Ik denk dat het zijn manier was om iemand te prikkelen, maar dat was niet de manier om mij te prikkelen", voegde Sonck er nog aan toe. 

Sonck speelde twee seizoenen in Nederland. Met Ajax kroonde hij zich één keer kampioen. Bij Ajax was Sonck onder meer ploegmaat van Zlatan Ibrahimovic.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie