FC Barcelona, Real Madrid en Juventus richten pijlen op de UEFA

FC Barcelona, Real Madrid en Juventus richten pijlen op de UEFA

Gepubliceerd: zaterdag 8 mei 2021 om 11:12za 08-05-2021 om 11:12

FC Barcelona, Real Madrid en Juventus zijn niet gediend van het dreigement van de UEFA en slaan een dag na het statement van de Europese voetbalbond terug. De drie clubs zijn nog als enige over van het Super League-kliekje. Alle andere clubs hebben zich teruggetrokken.

Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Tottenham Hotspur, Atlético Madrid, AC Milan en Internazionale zijn het met de UEFA eens over 're-integratie', zo maakte de UEFA vrijdag bekend. De bond kondigde straffen aan voor Barcelona, Real Madrid en Juventus. De drie clubs slaan nu terug en hebben een gezamenlijk statement gepubliceerd.

Barcelona, Real Madrid en Juventus zijn niet blij met de 'dreigementen' van de UEFA en noemen deze 'onacceptabel'. Volgens hen is het juridisch onmogelijk om straffen uit te delen terwijl er nog onderzoeken lopen. Ze wijzen erop dat er een Super League moest komen omdat de huidige situatie in de voetballerij niet meer fit to print is. Een Super League zou de financiële problemen op kunnen lossen. 

De breakaway clubs, zoals ze worden genoemd, benadrukken dat er alleen een Super League komt als de UEFA en/of FIFA daar toestemming voor zou geven. 'Wij voelen de verplichting naar onze aandeelhouders, de supporters en de financiële duurzaamheid in onze sector om dit door te zetten zodat er een oplossing kan komen. Ondanks de druk en bedreigingen van de UEFA.' 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws