Mignolet (Club Brugge) baalt: “We wisten dat die voorsprong zo weg kan zijn

Mignolet (Club Brugge) baalt: “We wisten dat die voorsprong zo weg kan zijn"

08-05-2021 07:15
15

Club Brugge heeft de Champions’ Play Offs ingezet met één op zes. In KRC Genk verloor Blauw-Zwart met 3-0, een nederlaag die hard aankomt bij de regerende landskampioen. Simon Mignolet vindt echter dat er nu niet gepanikeerd mag worden.

"We wisten op voorhand dat het een partij van het hoogste niveau was. In de eerste helft creëren we de betere kansen, maar die bal gaat er niet in. Ook aan het begin van de tweede helft is dat het geval, maar zij scoren dan plots", wist de Club Brugge-doelman na afloop te vertellen bij Sporza.

Nadien kon Genk de score verder uitdiepen, maar dat speelt volgens Mignolet weinig rol. "Of het nu 1-0, 2-0 of 3-0 is maakt niet uit. Wij moeten nu op naar de volgende wedstrijd. We wisten aan het begin van de play-offs dat die voorsprong zo weg kan zijn. Nu beginnen rekenen heeft geen zin", besluit hij.

Met nog vier speeldagen voor de boeg heeft Club Brugge een voorsprong van vijf punten op Genk. De komende twee wedstrijden speelt Blauw-Zwart tegen Royal Antwerp FC, dat zelf zaterdagavond aan de bak moet tegen RSC Anderlecht.