KRC Genk maakt het weer spannend na knappe zege tegen Club Brugge

07-05-2021 22:33 Laatste update: 22:35
138

Club Brugge heeft na het gelijkspel tegen RSC Anderlecht een nieuwe domper moeten verwerken. In de Luminus Arena ging het met zware 3-0 cijfers onderuit tegen KRC Genk, dat daardoor tot op vijf punten van Blauw-Zwart komt.

De wedstrijd startte zenuwachtig. Beide ploegen raakten niet helemaal aan het voetballen. Er zat veel afval in het spel, en de lange ballen die van beide defensies kwamen werden telkens gemakkelijk opgevangen. KRC Genk opende wel met het meeste gevaar. Vooral Ito toonde zich erg bedrijvig.Ook Club Brugge kon dreigen.

Dost legde goed af, Cuesta blokte het schot van Lang ternauwernood af. Genk kon krachtig antwoorden. Onuachu maakte voor doel niet af en Mignolet moest een schot van Lucumi knap pareren. Club Brugge verkreeg door de eerste helft heen meer balbezit, maar kon daar nog niet meteen echte kansen uit puren. KRC Genk had minder balbezit, maar kon wel meer gevaar creëren. Op het einde van de eerste helft werd het wel nog bijna 0-1. Cuesta moest een schot van Rits op de lijn keren.

Tweede helft
Club Brugge opende het beste de tweede helft. Met twee snelle hoekschoppen en gretige druk kon Genk zo goed als geen kant op. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong. Net voor het uur maakte Onuachu er 1-0 van. Blauw-zwart toonde zich aangeslagen en liet Genk terug in de wedstrijd komen. Toch was de Brugse dreiging nooit ver weg.

Op de omschakeling kon Genk dan weer gevaarlijk zijn. Onuachu kopte moederziel alleen over.Die grote kans luidde de verdubbeling van de voorsprong in. Ito trapte verschroeiend de 2-0 binnen. Nauwelijks 1 minuut later kwam Thorstvedt heerlijk vrij voor doel, hij maakte er zowaar 3-0 van. Club Brugge oogde enorm aangeslagen. Ze konden dan ook op een schot van Okereke na geen echte kans meer creëren.

KRC Genk blaast de titelstrijd nieuw leven in en wint met harde cijfers van Club Brugge.