'Super League-clubs lijnrecht tegenover elkaar: tegenaanval Real, Barça en Juve'

'Super League-clubs lijnrecht tegenover elkaar: tegenaanval Real, Barça en Juve'

Gepubliceerd: vrijdag 7 mei 2021 om 23:30vr 07-05-2021 om 23:30

FC Barcelona, Real Madrid en Juventus gaan in de tegenaanval tegen de UEFA en de negen clubs die zich uit de Super League hebben teruggetrokken. Volgens The New York Times denken de drie overgebleven voorstanders van de Super League om juridische stappen te ondernemen tegen de andere negen clubs.

Het verhaal is inmiddels bekend: twaalf clubs kondigden in april aan een Super League op te willen starten, maar na felle reacties van de supporters en de UEFA zagen meerdere clubs al snel weer af van die plannen. Alleen Real, Barcelona en Juventus staan nu nog achter de plannen.

De UEFA maakte vrijdag bekend met de andere negen teams – Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Tottenham Hotspur, Internazionale, AC Milan en Atlético Madrid – overeenstemming te hebben bereikt over een langere 'samenwerking'. Barcelona, Real en Juventus staat 'een zware sanctie' te wachten.

Hier laten de drie rebelse clubs het echter niet bij zitten. Volgens The New York Times willen Real, Barcelona en Juventus de tegenaanval op de andere negen clubs gaan openen. Volgens de drie clubs is er een contract ondertekend, waardoor de andere clubs niet zomaar weer afstand kunnen nemen van de Super League-plannen.

Aan de andere kant is er de UEFA die de negen clubs die afstand hebben genomen van de elitecompetitie steunt. De voetbalbond waarschuwt Real, Barça en Juventus. 'De UEFA zal met die clubs afrekenen', valt er te lezen in een statement.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws