Toch vaccinatie voor onze Rode Duivels? Premier De Croo is voorstander

Toch vaccinatie voor onze Rode Duivels? Premier De Croo is voorstander

Gepubliceerd: vrijdag 7 mei 2021 om 20:30vr 07-05-2021 om 20:30

Er is momenteel nog heel wat te doen om de mogelijke vaccinatie van onze Rode Duivels. Minster van Sport Ben Weyts (N-VA) ziet onze nationale ploeg liever niet prioritair gevaccineerd worden. Premier Alexander De Croo (Open VLD) denkt daar anders over.

De Premier van ons land is wél een voorstander om de Rode Duivels prioritair te laten vaccineren, zoals dat onder andere ook in Italië gebeurt voor hun nationale ploeg. Allemaal in functie van het aankomende EK. "Ook de Olympiërs krijgen een vaccin om ons land te vertegenwoordigen op een sportevenement", klinkt het op het kabinet van de Premier bij Het Nieuwsblad.

Op 12 juni beginnen onze Rode Duivels aan het EK. Zij zullen dus voor de start van het toernooi hun vaccin moeten krijgen, maar dan zal een groot deel van de Belgische bevolking die vaccinatie nog niet gekregen hebben. Volgens De Croo mag dat geen probleem vormen.

"In de loop van de maand mei krijgen ook veel andere volwassenen hun vaccin, dus het zou ethisch gezien wel moeten kunnen", klinkt het. En als ze geen vaccinatie krijgen, bestaat de kans dat enkele Rode Duivels het toernooi mogelijk missen na een besmetting. "Het zou heel jammer zijn als onze Rode Duivels het toernooi zouden moeten verlaten omdat zij niet gevaccineerd zijn", klink het.

Wanneer er een beslissing is gekomen, is nog niet bekend. Verschillende Rode Duivels zitten wel in een vaccinatieprogramma bij hun clubs en zijn mogelijk dus al gevaccineerd voor de start van het EK.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Lees meer over: Rode Duivels

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws