Vandevoordt neemt het op tegen idool Mingolet: Hij had posters in zijn kamer

Vandevoordt neemt het op tegen idool Mingolet: "Hij had posters in zijn kamer"

07-05-2021 18:15

Vrijdagavond staan KRC Genk en Club Brugge tegenover elkaar in de competitie. Met Simon Mignolet en Maarten Vandevoordt moeten twee Limburgers de netten proberen schoon te houden. Die laatste was overigens een grote fan van de Club Brugge-doelman.

"Maarten was absoluut een grote fan van Mignolet", vertelt vader Vandevoordt tegenover Het Laatste Nieuws. "Hij heeft hem als kleine jongen ook nog aan het werk gezien in het stadion van STVV. Ik denk dat hij toen in het eerste studiejaar zat, dat was de periode van Mignolet bij STVV", aldus de vader van de doelman.

"Hij had zelfs posters van Mignolet op zijn kamer. Niet enkel van hem hoor, maar Mignolet was één van de drie keepers waarnaar hij opkeek. De andere twee waren Thibaut Courtois en Manuel Neuer. Dat waren zijn idolen als kleine jongen", vervolgt Vandevoordt.

Vandevoordt neemt het dus op tegen één van zijn grote helden. Voor adoratie is er echter geen plek meer. KRC Genk is erop gebrand om Club Brugge het vuur aan de schenen te leggen in de titelstrijd.