AS Roma redt de eer in epische returnwedstrijd, maar Man United naar de finale

06-05-2021 22:55 Laatste update: 23:11

Manchester United heeft zich donderdag geplaatst voor de finale van de Europa League. Na de 6-2 nederlaag van vorige week mocht AS Roma heel even dromen van een megastunt, maar de twee uitgoals deden de Romeinen de das om: 3-2.

Manchester United won vorige week met 6-2 en dus twijfelde niemand meer aan een goede afloop in Rome. Het bood manager Ole Gunnar Solskjaer om Paul Pogba te sparen voor de finale. De Fransman stond op scherp en zou bij een gele kaart geschorst zijn. Daardoor speelde Donny van de Beek.

Roma leek nog in een stuntje te geloven, maar zag alle hoop als sneeuw voor de zon verdwijnen toen Edinson Cavani er vlak voor rust 0-1 van maakte. De goal van Edin Dzeko na 57 minuten leek voor de statistieken, maar toen Bryan Cristante niet veel later ook 2-1 maakte, ontstond er iets bij Roma. Trainer Paulo Fonseca zag zijn ploeg vervolgens een grote kans op 3-1 missen. Een dure misser, want Cavani maakte na 68 minuten 2-2 en dat was de doodsteek voor Roma.

Roma had ruim 22 minuten de tijd om vier goals te maken, maar dat bleek achteraf te weinig. De 3-2 van Nicola Zalewski viel pas na 83 minuten en hoewel Fonseca wat aanvallers in het veld bracht, was het niet genoeg om Manchester United aan het wankelen te brengen.

Manchester United heeft zijn ticket voor de finale op zak. De Red Devils speelden hun laatste Europese finale in 2017 tege Ajax. Het won toen met 2-0 met Marouane Fellaini in de ploeg. De mannen van Solskjaer mogen het nu opnieuw proberen. Deze keer tegen Villarreal, dat aan een 0-0 gelijkspel genoeg had om de finale te halen.