Breaking news

Wat nu voor de Belgen? Spelen op zondag, maar wachten op woensdag

Ik was bang van Boskamp: Er vloog plots een ijzeren koffer langs mijn hoofd

Ik was bang van Boskamp: "Er vloog plots een ijzeren koffer langs mijn hoofd"

Gepubliceerd: donderdag 6 mei 2021 om 22:32do 06-05-2021 om 22:32

Laatste update: donderdag 6 mei 2021 om 22:36do 06-05-2021 om 22:36

Walter Bassegio speelde tussen 1996 tot 2008 meer dan 200 wedstrijden voor RSC Anderlecht. In Bassegio's beginperiode bij Paars-Wit stond Johan Boskamp er aan het roer. Eén van de eerste herinneringen die Bassegio aan zijn Nederlandse leermeester heeft, is nogal heftig en de oud-profvoetballer vertelt waarom hij het meeste schrik had van Boskamp.

Oud-profvoetballer Walter Bassegio speelde geruime tijd in de Jupiler Pro League. Onder andere bij Royal Exel Moeskroen en AFC Tubize speelde hij in de latere fasen van zijn carrière, maar zijn debuut maakte hij voor RSC Anderlecht. Daar was zijn eerste coach Johan Boskamp, die tussen 1993 en 1997 trainer was van de Brusselaars. De meest levendige herinnering die Bassegio heeft aan zijn periode onder Boskamp is er eentje uit 1996.

Een furieuze Boskamp
In 1996 speelde Anderlecht een galawedstrijd tegen het Griekse Panathinaikos. Bassegio zat als jongeling toen net bij de A-kern van Paars-Wit en herinnert zich nog dat zijn ploeg aan de rust met 0-5 achterstond. In een gesprek met Het Nieuwsblad vertelt Bassegio hoe hij zich tijdens de rust een bult schrok. 'Vanuit het niets vliegt een ijzeren valies voor de shirts plots langs mijn hoofd', aldus Bassegio. Hij beschrijft hoe Boskamp furieus op hem afstapte, maar het uiteindelijk muntte op de speler die naast Bassegio zat: Olivier Doll. Die kreeg de volle laag van Boskamp die schreeuwd "Waarom, Ollie? Waarom?".

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws