'Real Madrid lijdt na pijnlijk verlies tegen Chelsea óók nederlaag in rechtbank'

'Real Madrid lijdt na pijnlijk verlies tegen Chelsea óók nederlaag in rechtbank'

06-05-2021 21:37

Na de Champions League-verliespartij tegen Chelsea op Stamford Bridge (2-0), heeft Real Madrid ook een nederlaag geleden in de rechtbank. De club wilde via een rechtszaak ervoor zorgen dat het uitzendrechten buiten de organisatie van LaLiga om mag verkopen. Ook claimde Real dat het nog 23 miljoen euro aan uitzendrechten moest ontvangen.

Dat weet het Amerikaanse persbureau AP. Real wilde in een rechtszaak dus twee zaken tegelijk aanvechten. De Koninklijke heeft allebei de zaken in de rechtbank echter verloren. Real heeft nog niet gereageerd op het besluit van de rechter.

De uitspraak betekent een nieuwe klap voor Real, nadat het tegen Chelsea al naast de Champions League-finale greep. De huidige nummer twee van de Spaanse competitie had dit extra geld namelijk goed kunnen gebruiken: Real heeft het financieel zwaar door de coronapandemie. Met het opzetten van de Super League probeerden de Madrilenen al af te rekenen met de financiële problemen. Door die plannen werd echter snel een streep gezet.