In 2021 kleurde Club Brugge oranje met straffe cijfers voor Vormer, Dost en Lang

In 2021 kleurde Club Brugge oranje met straffe cijfers voor Vormer, Dost en Lang

Gepubliceerd: donderdag 6 mei 2021 om 22:15do 06-05-2021 om 22:15

Laatste update: donderdag 6 mei 2021 om 22:17do 06-05-2021 om 22:17

Club Brugge stevent af op zijn zeventiende landstitel in de clubgeschiedenis. Dat heeft het voor een groot deel te danken aan de blauw-zwarte Nederlanders. Ruud Vormer, Bas Dost en Noa Lang maken het mooie weer bij Club Brugge en dat is te zien aan hun impressionante cijfers.

Club Brugge sloot dit seizoen de reguliere competitie als leider af met 16 punten voorsprong op eerste achtervolger Royal Antwerp FC. Ook na de puntenhalvering in Play-Off 1 lijkt er maar weinig te zijn dat Club Brugge zal weerhouden van de landstitel. Het succes van dit seizoen heeft Club Brugge voor een groot deel te danken aan zijn Nederlandse sterspelers. 

Nederlands killerinstict in 2021
Club Brugge voegde met Noa Lang en Bas Dost twee extra Nederlanders toe aan de selectie. Beide spelers toonden zich dit seizoen van goudwaarde voor Blauw-Zwart en ook kapitein Ruud Vormer behoort tot de impressionante 'oranje' statistieken bij Club in de tweede seizoenshelft. In 2021 hadden Vormer, Dost en Lang een voet in maar liefst 28 van de 37 Brugse goals, dat is goed voor 75%. Lang zorgde dit kalenderjaar voor negen doelpunten, Dost voor acht en Vormer trof als middenvelder twee keer raak. 

Oranje assists
Ook als aangevers doen de Nederlandse Bruggelingen het erg goed. Vormer spant de kroon met zes assists, Dost heeft er drie en Lang heeft vijf stuks. In de tweede seizoenshelft vielen er zelfs tien volledig Nederlandse doelpunten. Er waren dit jaar overigens maar twee wedstrijden waarin geen enkele Nederlander een voet had. Impressionante cijfers dus voor het drietal.

Er moet al veel fout lopen bij Blauw-Zwart om dit seizoen geen kampioen te worden. Met nog vijf wedstrijden te gaan stevent Club met zijn Nederlanders af op landstitel nummer 17. Het volgende obstakel voor Clement is KRC Genk, waartegen Vormer, Dost en Lang hun statistieken wat kunnen aanscherpen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws