Jackson Muleka op recordjacht: Ik zie in hem een toekomstige topspits

Jackson Muleka op recordjacht: "Ik zie in hem een toekomstige topspits"

Gepubliceerd: donderdag 6 mei 2021 om 22:00do 06-05-2021 om 22:00

Laatste update: donderdag 6 mei 2021 om 22:01do 06-05-2021 om 22:01

Jackson Muleka is on fire. Dat is het minste dat we kunnen zeggen over de huidige vorm waarin de aanvaller van Standard Liege verkeert. Muleka vond in zijn laatste zes wedstrijden zes keer de weg naar het doel. Als hij zaterdag tegen KAA Gent scoort, evenaart hij een record dat al meer dan twintig jaar standhoudt bij Standard.

Jackson Muleka streek begin september van vorig jaar naar in Luik. Standard nam de Congolees voor 2 miljoen over van TP Mazembe en daar zullen ze bij de Rouches nog geen spijt van hebben. Muleka kwam in de eerste helft van de reguliere competitie, onder andere door een hamstringblessure, weinig tot spelen. Sinds het begin van dit jaar sprokkelde de spits heel wat meer minuten in het rood-witte shirt van Standard en met succes. 

Straffe cijfers
Muleka lijkt zijn scorend vermogen helemaal gevonden te hebben en scoorde nu al zes wedstrijden op een rij, waaronder in de bekerfinale tegen KRC Genk. Hiermee evenaarde Muleka al de statistieken van Mémé Tchité, die in 2011 ook in zes opeenvolgende wedstrijden raak trof. Slechts één Standard-speler deed ooit straffer. In 2000 slaagde Michaël Goossens erin om in zeven opeenvolgende wedstrijden de netten te doen trillen. Goossens houdt de Rouches nog nauwlettend in de gaten en is ook onder de indruk van Muleka. In een interview met Nord Eclair laat hij optekenen dat hij in Muleka een toekomstige topspits ziet. Goossens looft de Congolees om zijn sterkte in het duel, zijn kopkracht en zijn sterkte aan de bal.

Standard rekent op Muleka
Muleka kan dus zaterdag tegen AA Gent voor een zevende wedstrijd op rij scoren en zich zo naast Goossens in de Luikse geschiedenisboeken spelen. Standard zal het scorend vermogen van Jackson Muleka goed kunnen gebruiken in de zoektocht naar drie broodnodige punten in Play-Off 2. Daar staat Standard vierde, op een punt van Gent dat tweede staat.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Breekt Muleka het record van Goossens?

Ja
76%
Nee
24%
(46 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws