UPDATE: Toch CL-finale op Engelse bodem? 'Engelse overheid is in gesprek met UEFA'

UPDATE: Toch CL-finale op Engelse bodem? 'Engelse overheid is in gesprek met UEFA'

Gepubliceerd: donderdag 6 mei 2021 om 17:35do 06-05-2021 om 17:35

Laatste update: vrijdag 7 mei 2021 om 18:40vr 07-05-2021 om 18:40

Aston Villa heeft bij de UEFA aangeboden om de Champions League-finale tussen Manchester City en Chelsea te organiseren. De eindstrijd vindt vooralsnog plaats in Istanbul, maar Turkije is momenteel een corona-hotspot. 

Dat meldt Sky Sports. Turkije is vorige week voor het eerst in lockdown gegaan. Omdat het hier gaat om een Engelse finale klinkt het logischer om deze dan ook in Engeland te spelen, maar zo eenvoudig is het bij lange na niet.

Istanbul is achter de schermen al maanden bezig om de finale te organiseren. Televisiestations, journalisten en de UEFA moeten hun reis- en verblijfplannen drie weken van tevoren omgooien. Bovendien moeten ze in quarantaine als ze na een bezoek aan het Verenigde Koninkrijk terugkeren in hun eigen land. 

Naast dat alle marketingactiviteiten moeten worden aangepast, heeft Aston Villa al langere tijd geen Europese wedstrijd meer georganiseerd. De UEFA rekent desondanks op Istanbul, tenzij de Turkse overheid aangeeft dat het niet veilig is om de Champions League-finale daar te spelen.

Update: De kans dat de Champions League-finale in Engeland wordt gespeeld, wordt groter. Turkije staat gezien de coronasituatie momenteel op de zogenaamde 'Red List' van het Verenigde Koninkrijk. De Engelse overheid en de FA zijn met de UEFA in gesprek over een mogelijke finale in Engeland.
De UEFA heeft bevestigd dat er supporters aanwezig mogen zijn bij de finale, maar alle aanwezigen moeten bij terugkeer in het Verenigde Koninkrijk tien dagen in quarantaine. Het lijkt er sterk op dat er een oplossing gevonden moet gaan worden. "Supporters moeten nu niet naar Turkije reizen", zegt de Engelse minister van transport Grant Schapps. "Uiteindelijk is het aan de UEFA. Maar omdat het gaat om twee Engelse clubs, zijn we benieuwd wat zij te zeggen hebben."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws