Waasland-Beveren zet alle zeilen bij op D-Day: oproep voor erehaag van supporters

Waasland-Beveren zet alle zeilen bij op D-Day: oproep voor erehaag van supporters

06-05-2021 17:15
3

Waasland-Beveren staat op twee dagen van haar 'match van het jaar'. Als de fusieclub wil overleven in Eerste Klasse A, moet het een 1-1-gelijkspel uit de heenwedstrijd tegen RFC Seraing tot een goed einde brengen op de Freethiel. Daarvoor roept het de steun in van ... haar supporters.

Via de officiële kanalen heeft Waasland-Beveren een oproep gelanceerd: komende zaterdag zouden de fans een erehaag moeten vormen voor de spelersbus. Concreet vragen de Leeuwen aan hun aanhang om rond 18u af te zakken naar de Boerenstraat, waar de bus met de selectie rond 18u30 zal passeren, hopelijk doorheen ene muur van lawaai en aanmoedigingen. Uiteraard horen daar de nodige sjaals, vlaggen en truitjes bij. Vuurwerk en dergelijke zijn daarentegen uit den boze.

In tijden van coronaverspreiding is het natuurlijk niet vanzelfsprekend om zo'n 'evenement' op poten te zetten. De voorbije dagen is Waasland-Beveren dan ook in conclaaf gegaan met het lokale gemeentebestuur. Die heeft het licht op groen gezet. Er wordt wel opgeroepen om de coronamaatregelen, die nog steeds van kracht zijn, strikt na te leven.

Vorig weekend eindigde de heenwedstrijd van het barrageduel tussen Waasland-Beveren en Seraing op 1-1, na twee strafschoppen. In principe hebben de Waaslanders zaterdag dus voldoende aan een scoreloze draw om hun verblijf in 1A te verlengen.