Als Club verliest, komt Genk op vier punten: Als, als ... Daar niet mee bezig

Als Club verliest, komt Genk op vier punten: "Als, als ... Daar niet mee bezig"

06-05-2021 16:59
37

Vrijdagavond al kunnen de Champions Play-Offs in een definitieve plooi komen te liggen, wanneer Club Brugge afreist naar KRC Genk. Trainer Philippe Clement doet daarentegen zijn uiterste best om niet te veel met het klassement bezig te zijn.

Als Club Brugge van Genk, haar eerste achtervolger, wint, zet het een enorme stap naar de titel. De voorsprong op de Limburgers zou dan tien punten bedragen. Omgekeerd kan Blauw-Zwart echter ook een flinke opdoffer te verwerken krijgen: bij verlies nadert Genk plots tot op vier stuks. "Als, als ... Wij zijn daar niet mee bezig", verzekert Clement op zijn persconferentie in aanloop naar de levensbelangrijke confrontatie.

Bij Club wil men dus niet te zeer rekenen, maar eerder focussen op het geleverde spel. Op papier zou het duel tussen het nummer één en het nummer twee een geweldige tweestrijd moeten opleveren. Clement is daar ook van overtuigd. "Club en Genk zijn de twee ploegen met veruit de meeste goals dit seizoen. Dat kan niet anders dan een goeie match worden", beweert hij.

Clement heeft natuurlijk een verleden bij Genk, de club waarmee hij twee jaar geleden nog kampioen werd. Dat extra pigment speelt daarentegen nauwelijks of niet mee, klinkt het. "We gunnen elkaar veel, maar niet tijdens die negentig minuten", besluit Clement.