Club Brugge krijgt advies: Geef hem een nieuw, beter contract

Club Brugge krijgt advies: "Geef hem een nieuw, beter contract"

06-05-2021 12:30
63

Ook dit seizoen is het weer Nederland boven bij Club Brugge. Vooral Bas Dost, Ruud Vormer en Noa Lang maken het verschil. Ex-coach Henk Houwaart, zelf een Nederlander, ziet het natuurlijk graag gebeuren. 

Sinds de winterstop zijn de cijfers heel indrukwekkend. De Nederlanders hadden een aandeel in 28 van de 37 goals bij Club.

"De situatie van Club zou zonder die gasten alvast véél minder comfortabel zijn", aldus Houwaart bij Het Laatste Nieuws. "Lang, Dost en Vormer zijn alle drie jongens die scoren en laten scoren. Dat het zo'n winnaars zijn, krijg je er ook nog eens bij. Soms is het bij Club op de flanken heel wat minder, zeker als Mata er niet bij is zoals afgelopen zondag. Dan is die individuele klasse van met name Dost en Lang heel belangrijk."

Club vreest in de zomer al voor een vertrek van Lang. "Hoe je Lang in Brugge kan houden? Geef hem desnoods een nieuw, beter contract dan wat er eventueel al is afgesproken. Hij heeft het hier goed, spreekt de taal, ... België is voor de Nederlanders een luilekkerland", lacht de flamboyante ex-trainer.