Onuachu in de voetsporen van jonge Lukaku, 50%-man Perbet en ontdooide Bacca

Onuachu in de voetsporen van jonge Lukaku, 50%-man Perbet en ontdooide Bacca

Gepubliceerd: donderdag 6 mei 2021 om 10:00do 06-05-2021 om 10:00

Laatste update: donderdag 6 mei 2021 om 21:53do 06-05-2021 om 21:53

Met 30 doelpunten staat Paul Onuachu afgetekend aan de leiding in de topschutterstand. Dat de Nigeriaan op het eind van het seizoen met de prijsschutterstitel gaat lopen staat buiten kijf. Daarmee treedt Onuachu in de voetsporen van enkele illustere voorgangers. VoetbalPrimeur.be schetst het verhaal achter enkele recente winnaars van de topschutterstitel.

Romelu Lukaku (2009/10): 15 doelpunten
Zonder twijfel de bekendste naam in deze lijst…maar ook de speler die met het minste aantal doelpunten topschutter werd. Slechts 15 keer scoorde Lukaku, toch mag het gezien worden als een prestatie van formaat. Lukaku was namelijk slechts zestien jaar oud en begon aan zijn eerste volledige seizoen als profvoetballer. Zeker niet slecht dus voor een debuutseizoen, de rest is uiteraard geschiedenis.

Jeremy Perbet (2011/12): 22 doelpunten
Inmiddels al bijna op pensioen gerechtigde leeftijd maar tien jaar geleden speelde Perbet de pannen van het dak in de Jupiler Pro League. Met zijn doelpunten liet hij onder andere Jelle Vossen en Joseph Akpala achter zich in de topschutterstand. Wat zijn prestatie dat tikkeltje specialer maakt is dat hij dat allemaal wist te bekokstoven bij de toenmalige promovendus Bergen. Perbet nam bijna 50% van de Bergense doelpunten voor zijn rekening dat seizoen. Impressionant!

Carlos Bacca (2012/13): 22 doelpunten
Hij had wat tijd nodig om op toerental te komen maar na een aanpassingsperiode aan de Belgische temperaturen en cultuur ontplofte Bacca blij Club. De Colombiaanse spits scoorde maar liefst acht wedstrijden op rij en eindigde de reguliere competitie met 22 treffers. Het leverde de spits een transfer naar Sevilla op.

Lukasz Teodorczyk (2016/17): 20 doelpunten
De Pool werd in de zomer van 2016 weggeplukt bij Dynamo Kiev en rendeerde vrijwel meteen. Op zijn debuutmatch scoorde hij meteen, nadien zweeg zijn kanon amper nog. Teodorczyk was zeker niet een spits die je associeerde met de huisstijl van Anderlecht, met 20 doelpunten legde hij echter alle twijfelaars het zwijgen op. Het jaar nadien was echter een stuk minder met slechts tien doelpunten in Brusselse loondienst.

Paul Onuachu (2020/21): 29 doelpunten
Met zijn 26 jaar is Onuachu zeker niet meer de jongste, toch kent de Nigeriaan dit seizoen zijn absolute doorbraak. De boomlange spits scoort aan de lopende band en is goed om records te breken. Wat vooral opvalt, Onuachu is opvallend constant. Zo wat elke wedstrijd staat hij op een scoringsblad, op geen enkel moment viel de scoringsmachine stil. Onuachu stond nooit meer dan twee matchen op rij droog dit seizoen.  

*In deze lijst werden enkel de doelpunten in de reguliere competitie meegeteld.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws