Carragher lyrisch over 'beste Premier League-speler': 'Knapper dan Van Dijk'

Carragher lyrisch over 'beste Premier League-speler': 'Knapper dan Van Dijk'

Gepubliceerd: woensdag 5 mei 2021 om 23:12wo 05-05-2021 om 23:12

Engeland is in de ban van Rúben Dias. De Portugese verdediger van Manchester City maakte dinsdagavond in de gewonnen Champions League-kraker tegen Paris Saint-Germain opnieuw grote indruk. Liverpool-icoon Jamie Carragher trekt de vergelijking met Virgil van Dijk.

Dias kwam vorig jaar voor 68 miljoen euro over van Benfica en is niet meer weg te denken uit de Manchester City-defensie. Ook in het tweeluik met PSG was de Portugese verdediger soeverein. "Ik hou van hem", reageert oud-verdediger Carragher bij CBS Sports. "Ik vind Dias de beste speler in de Premier League dit seizoen. Echt waar. Hij heeft zó veel impact op Manchester City."

"Als je hem ziet spelen en hoort praten, is het ongelooflijk dat hij pas 23 is. John Stones staat naast hem en is een paar jaar ouder, maar het lijkt alsof het andersom is. En dat zeg ik met alle respect voor Stones. Dit is de nieuwe generatie, de opvolger van Thiago Silva, Sergio Ramos en Van Dijk. Dias is met afstand de beste verdediger in Engeland."

Carragher verwacht 'zonder twijfel' dat Dias op het niveau van de geblesseerde Van Dijk komt. "Hij ís al op dat niveau. Van Dijk is gezegend met fysieke attributen die Dias niet heeft, dus eigenlijk ben ik nog meer van hem onder de indruk. Van Dijk is als een Rolls-Royce, zo beweegt hij. De meeste spelers hebben dat niet, ook Dias niet. Dus hij moet zich nog meer concentreren om goed te spelen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws