Geen Belgische Champions League-finale, De Bruyne wel versus Chelsea

Geen Belgische Champions League-finale, De Bruyne wel versus Chelsea

05-05-2021 22:53 Laatste update: 23:04
17

Real Madrid gaat níet op voor de veertiende eindzege in de Champions League. Op Stamford Bridge kwam Chelsea als verdiende winnaar uit de bus (2-0), waardoor in op 27 mei in Istanbul een Engelse eindstrijd op het menu staat.

Bij Real Madrid begonnen Thibaut Courtois en Eden Hazard in de basis tegen hun ex-ploeg. In de wetenschap dat de eerste ontmoeting in Madrid onbeslist bleef (1-1), moest Real minimaal één keer scoren om zicht te houden op kwalificatie voor de Champions League-finale. De eerste goal viel echter aan de andere kant. Timo Werner tikte de bal binnen, maar stond buitenspel toen hij de bal ontving van Ben Chilwell.

Vervolgens was het de beurt aan Real Madrid. Karim Benzema leek met een verdekt schot op weg naar de openingstreffer, maar een fenomenale redding van Edouard Mendy redde Chelsea. Amper twee minuten later was het wel raak: N'Golo Kanté speelde zichzelf vrij en bracht Kai Havertz in stelling, de Duitser wipte de bal op de lat, maar voor landgenoot Werner was het in de rebound een koud kunstje: 1-0.

Voor rust trok Mendy opnieuw een uitstekende redding uit de kast, waarna Chelsea in de tweede helft vele malen sterker was dan Real Madrid. Waar Mendy uitblonk, deed collega Thibaut Courtois dat echter ook. De Belgische doelman voorkwam goals van Mason Mount, Havertz én Werner. Thiago Silva kopte de bal voorlangs.

Nog steeds kon Real Madrid geen vuist maken en bleef Chelsea kansen creëren. Dat resulteerde vijf minuten voor tijd in de beslissing: Kanté veroverde de bal nog maar eens, waarna invaller Christian Pulisic de bal bij Mount kreeg. De oud-speler van Vitesse tikte Chelsea naar Istanbul, waar op 27 mei de finale tegen Manchester City op de rol staat. Kort voor tijd mocht Hakim Ziyech nog invallen.