RSC Anderlecht weigert Mbokani om opvallende reden, Verbeke legt uit waarom

RSC Anderlecht weigert Mbokani om opvallende reden, Verbeke legt uit waarom

09-05-2021 21:17 Laatste update: 21:20
21

RSC Anderlecht dreigt komende zomer Lukas Nmecha te zien vertrekken en is dus al op zoek naar een vervanger. Dieumerci Mbokani werd al genoemd als een potentiële opvolger, maar hij zal het niet worden.

De Congolees heeft een aflopend contract bij Royal Antwerp FC en kan dus gratis overgenomen worden, net zoals Lior Refaelov. Anderlecht heeft naar verluidt ook geïnformeerd, maar tot een reünie zal het niet komen. Hij past ook niet in de plannen van Anderlecht, zo blijkt.

Tegenover De Morgen geeft Sportief Directeur Peter Verbeke namelijk aan dat men bij Anderlecht toch niet helemaal overtuigd was van de statistieken van Mbokani. "Hij loopt erg weinig. Zijn fysieke data zijn moeilijker te verzoenen met onze benchmarks", klinkt het.

Bij Anderlecht lijkt men dus eerder naar een spits te gaan zoeken die niet enkel op doelpunten puurt, maar zich ook in het spel meer laat zien. Wie die nieuwe spits wordt, is nog niet geweten. Al blijft Anderlecht ook nog steeds hopen op een langer verblijf van Nmecha.