Club Brugge spreekt duidelijke taal: 'Jan Breydel is op, het is versleten'

Club Brugge spreekt duidelijke taal: 'Jan Breydel is op, het is versleten'

05-05-2021 20:14
78

Club Brugge probeert al jaren een nieuw stadion te bouwen, maar stuit steeds op flink wat tegenstoting van onder andere buurtbewoners en Cercle Brugge. Voor Blauw-Zwart en voorzitter Bart Verhaeghe is het echter duidelijk, er moét een nieuw stadion komen.

Club Brugge staat ook bijzonder dicht bij een voetbaltempel, maar helemaal zeker is het toch nog niet dat het ook mag beginnen bouwen. Zo zijn enkele buurtbewoners nog steeds niet tevreden met de plannen en blijft Cercle Brugge een luis in de pels.

Voor Club-voorzitter Verhaeghe is het echter noodzakelijk dat Club Brugge binnenkort een nieuwe voetbaltempel kan zetten. Hij spreekt dan ook duidelijke taal. "Jan Breydel is op. Het is versleten", citeert Het Laatste Nieuws Verhaeghe.

Ook de supporters van Club Brugge deden in het verleden al hun beklag over het Jan Breydelstadion en klaagden onder andere de betonrot en met water overlopende tribunes aan. Blauw-Zwart probeerde dat de laatste jaren nog te counteren met stevige investeringen, maar hoopt nu eindelijk toch te kunnen verhuizen.

De vraag blijft echter of er ook gebouwd mag worden. Zo werden er recent nog 25 bezwaarschriften ingediend tegen het nieuwe stadion van Cercle Brugge en de Vereniging is ook niet van plan om te verhuizen zolang het geen alternatief aangeboden krijgt. Volgens Het Laatste Nieuws is het dan ook niet ondenkbaar dat groen-zwart in de toekomst nog een klacht indient tegen de plannen van Club Brugge.