Zware kritiek op Standard: 'De defensie was lachwekkend'

Zware kritiek op Standard: 'De defensie was lachwekkend'

Gepubliceerd: woensdag 5 mei 2021 om 21:10wo 05-05-2021 om 21:10

Standard zit tegenwoordig in de hoek waar de klappen vallen. Na het al teleurstellende seizoen verloor het ook de bekerfinale en ging het in de Europe Play-Offs met 6-2 cijfers onderuit tegen KV Oostende. Dat Standard in een moeilijke periode zit, ziet ook Peter Vandenbempt.

In de partij tegen KV Oostende zakte het Standard van Mbaye Leye helemaal in elkaar. Het slikte maar liefst zes doelpunten en flink wat pionnen stelden zwaar teleur. 'Standard miste mentaliteit en kwaliteit', geeft Vandenbempt aan bij Sport/Voetbalmagazine.

Standard mist echter al een hele poos Zinho Vanheusden en moet het ook de rest van het seizoen zonder Merveille Bokadi doen. Dat dat zijn sporen heeft nagelaten, zag ook Vandenbempt. 'Defensief waren de Rouches bij afwezigheid van Vanheusden en Bokadi lachwekkend', geeft hij aan.

Standard eindigde de reguliere competitie op een zesde plek. Defensief was het ook zonder Vanheusden echter één van de beste ploegen in ons land. Het slikte 'slechts' 41 tegendoelpunten. Enkel Club Brugge (26) en RSC Anderlecht (34) deden beter.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws