'Haaland moet zich nog bewijzen, Foden is de beste jonge speler ter wereld'

'Haaland moet zich nog bewijzen, Foden is de beste jonge speler ter wereld'

05-05-2021 21:45
2

Rio Ferdinand is diep onder de indruk van het spel van Manchester City tegen Paris Saint-Germain in de halve finale van de Champions League. Het clubicoon van Manchester United steekt onder meer de loftrompet over Phil Foden.

"Op dit moment vind ik Phil Foden de beste jonge speler ter wereld", zegt de oud-verdediger tegen BT Sport. "Haaland moet zich nog bewijzen op dit niveau, op dit moment verkeert Foden in de allerbeste vorm."

Niet alleen Foden kon Ferdinand overtuigen. City was veel beter dan PSG, oordeelt hij. "Ze spelen op een fantastische manier. Ik ben geen fan van City, maar ik geniet van de manier waarop ze spelen. Mahrez, Sterling, De Bruyne, Gündogan, ze wisselen van positie, het spel is vloeiend. Het is totaalvoetbal."

"Op het einde hadden ze gewoon lol, het was beschamend voor PSG, dat toch een team vol ervaring en vol winnaars is", vervolgt Ferdinand. "Een diepe buiging voor Pep (Guardiola) en zijn team. Het was een dominant optreden. Dias en Stones vielen niet te passeren, Foden en Mahrez waren aanvallend immens en Fernandinho was uitstekend op 36-jarige leeftijd. Het is een top, top team."