'United in hoge paraatheid: Dortmund zet mes in vraagprijs voor Sancho'

'United in hoge paraatheid: Dortmund zet mes in vraagprijs voor Sancho'

Gepubliceerd: woensdag 5 mei 2021 om 18:15wo 05-05-2021 om 18:15

Manchester United is in hoge staat van paraatheid nu Jadon Sancho komende zomer mag vertrekken bij Borussia Dortmund. Dat meldt The Manchester Evening News. Duitse media meldden de afgelopen dagen dat de Bundesliga-topclub de vraagprijs voor de 21-jarige Engelsman fors heeft teruggebracht.

Technisch directeur Michael Zorc van Die Schwarzgelben bevestigt tegenover de ARD dat er sprake is van een gentleman's agreement met Sancho. "We hadden vorig jaar al een herenakkoord met Jadon dat hij onder bepaalde voorwaarden kan vertrekken", zegt Zorc. Zo wil Dortmund voor de start van het nieuwe seizoen duidelijkheid hebben. "Zo'n overeenkomst bestaat met Erling Haaland overigens niet."

Volgens BILD en Sport1 mag Sancho nu voor 85 tot 90 miljoen euro vertrekken. Vorige zomer vroeg Dortmund nog minstens 120 miljoen. De nieuwe vraagprijs heeft te maken met de coronacrisis, maar ook met de mindere prestaties van de vleugelaanvaller, die in de schaduw staat van Haaland. Dit seizoen was hij in 23 Bundesliga-duels goed voor zes goals en negen assists.

Hoewel de prestaties van Sancho iets minder zijn, is United nog altijd een bewonderaar van de Engelse international. The Mancunians zaten vorig jaar al nadrukkelijk achter hem aan, maar bereikten toen geen akkoord met Dortmund. Ook komende zomer wacht een flinke strijd. Liverpool en Chelsea hebben eveneens interesse, al ontbeert het The Reds aan financiële middelen als er niemand vertrekt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws