'Lang (Club Brugge) de beste dit seizoen, Bongonda (KRC Genk) volgt'

'Lang (Club Brugge) de beste dit seizoen, Bongonda (KRC Genk) volgt'

05-05-2021 16:42 Laatste update: 16:44
5

Het seizoen zit er in veel landen bijna op en dus kunnen naar goede gewoonte ook de lijstjes opgemaakt worden van de beste spelers in elke competitie. Daar heeft het statistiekenbureau CIES zich ook mee bezig gehouden, met de top tien van onze competitie tot gevolg.

Volgens de index van het statistiekenbureau was niet verrassend Noa Lang de beste speler van de Pro League dit seizoen. Met zijn vijftien doelpunten en acht assists was hij dit seizoen dé uitblinker bij Club Brugge, dat momenteel aan de leiding staat.

Zijn eerste achtervolger is Theo Bongonda, samen met diens ploegmaat Junya Ito (KRC Genk). Op een gedeelde derde plek met de Japanner van de Limburgers staat Royal Antwerp FC-verdediger Abdoulaye Seck. In de top tien zien we met Clinton Mata, Hans Vanaken, Eduard Sobol en Brandon Mechele nog vier extra spelers.

Europees
Op het Europese niveau was Lang volgens CIES de 36 beste speler van het seizoen. Daarmee doet hij beter dan onder andere Cristiano Ronaldo (Juventus), Phil Foden (Manchester City) en Erlin Haaland (Borussia Dortmund). Hij is tevens ook de beste speler onder 21 op de lijst.

Op nummer één in de lijst zien we Lionel Messi (Barcelona), die het nipt beter doet dan Neymar (PSG) en Robert Lewandowski (Bayern München). De eerste Belg in de lijst is Kevin De Bruyne, hij staat op de vijfde plek.

De tien beste spelers van de JPL volgens InStat/CIES:
1. Noa Lang (Club Brugge)
2. Theo Bongonda (KRC Genk)
3. Junya Ito (KRC Genk)
-. Abdoulaye Seck (Antwerp)
5. Clinton Mata (Club Brugge)
-. Hans Vanaken (Club Brugge)
7. Selim Amallah (Standard)
8. Eduard Sobol (Club Brugge)
-. Albert Sambi Lokonga (Anderlecht)
10. Brandon Mechele (Club Brugge)