KRC Genk mag hopen op terugkeer Courtois: De cirkel rond maken

KRC Genk mag hopen op terugkeer Courtois: "De cirkel rond maken"

Gepubliceerd: woensdag 5 mei 2021 om 16:23wo 05-05-2021 om 16:23

De Belgische competitie zag recent nog Vincent Kompany en Simon Mignolet terugkeren, maar zij zijn mogelijk niet de enigen. Zo zijn er flink nog wat andere Rode Duivels die denken aan een terugkeer naar België. Daar is Thibaut Courtois er één van.

De doelman brak door bij KRC Genk, maar vertrok ook al snel naar het buitenland. Na sterke periodes bij Atlético Madrid en Chelsea keept hij nu op de top van zijn kunnen bij Real Madrid. "Ik hoop dat ik niet meteen terugkeer naar België", geeft Courtois dan ook aan bij Sport/Voetbalmagazine.

Een terugkeer is niet voor meteen, maar de nu 28-jarige doelman (29 op 11 mei) sluit niet uit dat hij toch nog op onze Belgische velden zal spelen. "Misschien speel ik mijn laatste seizoen wel voor Genk, om de cirkel rond te maken", aldus de doelman.

Courtois wil echter nog lang actief zijn voor Real Madrid en denkt dan ook nog niet aan een stapje terug. Toch plakt hij al een datum op een mogelijke comeback in het shirt van KRC Genk. "Als ik nog zin heb om te voetballen wanneer ik 35 of 36 zal zijn, dan ga ik misschien naar Genk, maar dat is nog veraf. Nog bijna tien jaar bijna", besluit hij.

Courtois spendeerde zijn jeugd bij KRC Genk, maar kwam uiteindelijk maar twee seizoenen als prof uit voor de Limburgers. Hij keepte in totaal 45 partijen voor de club, een stuk minder dan voor Real Madrid (124), Atlético Madrid (154) en Chelsea (154).

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws