Herkansing bij BAS zit erop, Oostende heeft vertrouwen: 'Voorzien geen problemen'

Herkansing bij BAS zit erop, Oostende heeft vertrouwen: 'Voorzien geen problemen'

05-05-2021 15:10 Laatste update: 15:16

KV Oostende heeft deze woensdag haar licentiedossier moeten verdedigen bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport. In eerste instantie had de Licentiecommissie van de Belgische voetbalbond de kustclub namelijk geen licentie toegewezen. Nu kijkt KVO met vertrouwen uit naar het oordeel in beroep.

Samen met Royal Excel Moeskroen kreeg Oostende rood licht te zien van de Licentiecommissie. Niet getreurd, want een beroepsprocedure voor het BAS behoort steeds tot de mogelijkheden. De voorbije jaren was Moeskroen daar bijvoorbeeld kind aan huis. Ook KVO moest dat pad bewandelen. Deze woensdag vond de zitting plaats waarin de club haar dossier moest verdedigen.

Dat is gunstig verlopen, beweert KVO althans zelf. Uit een bericht op haar Twitter-kanaal blijkt dat het om een 'korte, constructieve zitting' ging. Als het gevoel van de Oostendenaren bevestigd wordt, twijfelen ze er niet aan dat de licentie alsnog binnen is.

Trekt het BAS diezelfde conclusie, dan mag de revelatie van de huidige campagne ook volgend seizoen aantreden in Eerste Klasse A. Ten laatste op tien mei is er een uitspraak in de zaak.