Herkansing bij BAS zit erop, Oostende heeft vertrouwen: 'Voorzien geen problemen'

Herkansing bij BAS zit erop, Oostende heeft vertrouwen: 'Voorzien geen problemen'

Gepubliceerd: woensdag 5 mei 2021 om 15:10wo 05-05-2021 om 15:10

Laatste update: woensdag 5 mei 2021 om 15:16wo 05-05-2021 om 15:16

KV Oostende heeft deze woensdag haar licentiedossier moeten verdedigen bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport. In eerste instantie had de Licentiecommissie van de Belgische voetbalbond de kustclub namelijk geen licentie toegewezen. Nu kijkt KVO met vertrouwen uit naar het oordeel in beroep.

Samen met Royal Excel Moeskroen kreeg Oostende rood licht te zien van de Licentiecommissie. Niet getreurd, want een beroepsprocedure voor het BAS behoort steeds tot de mogelijkheden. De voorbije jaren was Moeskroen daar bijvoorbeeld kind aan huis. Ook KVO moest dat pad bewandelen. Deze woensdag vond de zitting plaats waarin de club haar dossier moest verdedigen.

Dat is gunstig verlopen, beweert KVO althans zelf. Uit een bericht op haar Twitter-kanaal blijkt dat het om een 'korte, constructieve zitting' ging. Als het gevoel van de Oostendenaren bevestigd wordt, twijfelen ze er niet aan dat de licentie alsnog binnen is.

Trekt het BAS diezelfde conclusie, dan mag de revelatie van de huidige campagne ook volgend seizoen aantreden in Eerste Klasse A. Ten laatste op tien mei is er een uitspraak in de zaak.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Haalt Oostende haar licentie?

Ja
85%
Nee
15%
(61 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws