Joos ziet Witsel niet 'in de loop van het EK groeien': Geloof jij daar echt in?

Joos ziet Witsel niet 'in de loop van het EK groeien': "Geloof jij daar echt in?"

Gepubliceerd: woensdag 5 mei 2021 om 14:41wo 05-05-2021 om 14:41

Op het komende Europese Kampioenschap zullen de nationale selecties uitzonderlijk niet uit 23, maar uit 26 spelers bestaan. Dat heeft de UEFA beslist vanwege de corona-impact. Velen zien dat als het definitieve zetje om Axel Witsel in de kern van de Rode Duivels op te nemen, zelfs als hij nog niet helemaal hersteld is van zijn enkelblessure. Filip Joos plaatst daar echter vraagtekens bij.

Door de ruimere selecties zullen bondscoaches misschien sneller geneigd zijn om enkele 'risicopatiënten' te selecteren. Witsel is een perfect voorbeeld. De Luikenaar kwetste zich begin 2021 zwaar aan de enkel. Het EK blijkt een race tegen de klok te zijn, maar gezien de soepelere selectiecriteria zou Roberto Martinez hem eigenlijk zonder problemen kunnen opnemen in zijn selectie. In de loop van het toernooi zou Witsel dan in het elftal kunnen komen. In de voetbalpodcast 90 Minutes wijst Steven Defour bijvoorbeeld naar de kwartfinales.

Geen sinecure, vindt Joos daarentegen. "Geloof jij daar echt in?", richt hij zich tot Defour. "Als je de kwartfinales haalt, dan is dat wellicht zonder Witsel gelukt. En dan zou je hem meteen in de basis droppen?" Wat wél zou kunnen, is dat Witsel al een eerste keer speelminuten kan opdoen op de laatste speeldag van de groepsfase, op voorwaarde dat de Rode Duivels voordien een zes op zes boekten. "Dat is een ander verhaal", geeft ook Joos toe.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Zit Witsel bij de EK-selectie van 26 Duivels?

Ja, en dat was niet zo als het er slechts 23 waren geweest
17%
Ja, en hij was er ook altijd bij geweest als het er slechts 23 waren
31%
Enkel als hij fit is
43%
Nee, daar geloof ik niet in
9%
(65 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws