Lehmann ontslagen na 'Is Dennis eigenlijk jouw quotum-zwarte man?'

Lehmann ontslagen na 'Is Dennis eigenlijk jouw quotum-zwarte man?'

Gepubliceerd: woensdag 5 mei 2021 om 12:48wo 05-05-2021 om 12:48

Voormalig Arsenal-doelman Jens Lehmann ligt onder vuur doordat een vermeende racistische opmerking van hem via een WhatsApp-gesprek, is uitgelekt. Door het voorval heeft Hertha BSC besloten Lehmann te ontslaan als lid van de raad van toezicht.  

Lehmann stuurde via WhatsApp een privébericht naar Dennis Aogo, oud-voetballer en analist bij Sky Germany. In het bericht aan de analist schreef de oud-doelman: is Dennis eigenlijk jouw quotum-zwarte man?. Daarmee zou de oud-doelman van Arsenal gerefereerd hebben aan het diversiteitsquotum op de televisie.

Aogo publiceerde dinsdagavond een screenshot van het WhatsApp-bericht via Instagram en vroeg zich hardop af of het bericht wel voor hem bedoeld was. Lehmann bood daarop woensdagmorgen zijn excuses aan bij de analist. Voor Hertha was dat echter te laat, de club maakte kenbaar Lehmann uit zijn functie te ontslaan.

Aan BILD liet de oud-doelman weten het bericht niet racistisch bedoeld te hebben. "Ik heb Dennis (Aogo red.) al aan de telefoon gesproken en hem gevraagd om mij te vergeven als mijn bericht respectloos overkwam. Het was helemaal niet zo bedoeld, maar juist op een positieve manier."

Volgens Lehmann is Aogo juist erg deskundig en draagt hij daarom op een goede manier bij aan het quotum. "Dat bedoelde ik te zeggen, maar ik heb het ongelukkig omschreven. Aangezien het bericht van mijn WhatsApp kwam, neem ik er de verantwoordelijkheid voor." Volgens de oud-doelman was het bericht bedoeld aan iemand anders. Aan wie laat Lehmann in het midden. 


Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws