Verbale aanpak Vormer bij Club Brugge onder de loep: “Dit werkt niet”

Verbale aanpak Vormer bij Club Brugge onder de loep: “Dit werkt niet”

Gepubliceerd: woensdag 5 mei 2021 om 07:27wo 05-05-2021 om 07:27

Het was een ferm beeld: Ruud Vormer die al schreeuwend zijn manschappen aanpakte tijdens de rust Club Brugge-Anderlecht. Volgens sportpsycholoog Jef Brouwers is dat echter geen goede aanpak.

"Waar zijn we vandaag mee bezig? Wat zijn we f***ing aan het doen, man? Tegen f***ing Anderlecht! Leg je energie erin!", weergalmde het geroep in een filmpje van de kleedkamer van Club Brugge. Vormer was duidelijk niet tevreden met zijn collega’s.

Brouwers is geen fan van deze tactiek. "Zo tekeergaan helpt niet. Je kan alleen betere resultaten halen door te connecteren en de eigen sterkte van iedereen naar boven te halen. Je moet connecteren, voor je kan corrigeren. Al even belangrijk is dat je geen negatieve opmerkingen in de groep maakt", zegt de sportpsycholoog aan Het Laatste Nieuws.

Volgens Brouwers moet Vormer zijn spelers individueel aanspreken. "Doe je het toch in de groep, dan gooi je de goeie met de slechte in de vuilbak. In het voetbal denkt men dat men daar resultaat mee haalt, ook met coaches die roepen en tieren langs de zijlijn. Maar dat is wat mij betreft hetzelfde als in God geloven. Ik geloof niet in God en mij ga je niet overtuigen om dat wel te doen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws