Sonck: Het was duidelijk dat hij veel te goed was voor de rest van de ploeg

Sonck: "Het was duidelijk dat hij veel te goed was voor de rest van de ploeg"

04-05-2021 22:15
0

Vincent Kompany is bezig aan zijn eerste seizoen als fulltime hoofdcoach. Als we kijken naar de progressie en de filosofie van Kompany zal er misschien een carrière in de trainerswereld weggelegd zijn voor de voormalige Rode Duivel. Ook als speler had Kompany op jonge leeftijd al geweldig veel talent als voetbvaller, dat zag ook Wesley Sonck.

In de documentaire ‘Mathematisch kan het nog’ op Play Sports wordt er gepraat over de campagnes waarin de Rode Duivels het moeilijk hadden om zich te kwalificeren voor een groot toernooi. In die selectie zaten enkele grote namen als jonge gasten, zo zien we onder andere Jan Vertonghen zijn debuut maken alsook Thomas Vermaelen. Ook Vincent Kompany komt als jonge gast piepen bij de Duivels en dat zorgde bij oudere spelers voor veel verbazing. Kompany was de eerste speler van de ‘Gouden Generatie’ die doorbrak bij de Rode Duivels. "Kompany had zoveel talent. Die kon overal spelen, zelfs in de spits denk ik. Het was duidelijk dat hij veel te goed was voor de rest van de ploeg", zei Sonck op Play Sports.

Hij was jarenlang de aanvoerder en grote leider van de nationale ploeg. Door blessureleed miste hij bijzonder veel wedstrijden voor België. Het WK 2018 was zijn slotakkoord als international en dat met een historische derde plaats.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie