Club en KRC Genk pakten de jackpot in de Champions League van vorig seizoen

Club en KRC Genk pakten de jackpot in de Champions League van vorig seizoen

Gepubliceerd: dinsdag 4 mei 2021 om 21:47di 04-05-2021 om 21:47

Vorig seizoen vaardigde de Belgische competitie twee teams af in de Champions League. KRC Genk en Club Brugge raakten beiden in de poulefase van het kampioenenbal. De UEFA maakte dinsdag het financiële rapport van die campagne bekend. Beide Belgische clubs kregen een aardig centje gestort op hun rekening.

Club Brugge eindigde derde in een poule met Galatasaray, Real Madrid en PSG. Blauw-Zwart pakte drie punten, twee gelijke spelen tegen Galatasaray en 2-2 op Bernabeu.Tegen latere finalist PSG werd telkens verloren. Club kreeg uiteindelijk ruim 27,8 miljoen euro op de rekening gestort, zo blijkt uit het financiële rapport van de UEFA. Een bedrag waarin de startpremie (15,2 miljoen, voor alle clubs gelijk), coëfficiënt-bonus, TV-rechten en prijzengeld opgenomen is. 

Racing Genk pakte amper één puntje in een poule met RB Salzburg - toen nog met Haaland -, Napoli en Liverpool. De Limburgers streken 25,1 miljoen euro op. De Champions League is voor Belgische clubs een goudmijn - zoveel is duidelijk.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws