OFFICIEEL: AS Roma slaat razendsnel toe en presenteert Mourinho

OFFICIEEL: AS Roma slaat razendsnel toe en presenteert Mourinho

04-05-2021 15:15 Laatste update: 15:18
16

José Mourinho wordt de nieuwe trainer van AS Roma. De Italiaanse club maakte eerder op de dag nog bekend dat Paulo Fonseca geen nieuw contract krijgt en daardoor aan het einde van het seizoen vertrekt.

Mourinho werd onlangs ontslagen door Tottenham Hotsur en begint komende zomer aan de klus in het Stadio Olimpico. The Special One tekent een contract tot medio 2024 bij I Giallorossi. "Wij zijn opgewonden en verheugd om José Mourinho te verwelkomen in de AS Roma-familie", zegt eigenaar Dan Friedkin. "José is een geweldige kampioen die op elk niveau prijzen heeft gewonnen. Hij zal enorm veel leiderschap en ervaring geven aan ons ambitieuze project."

De 58-jarige Mourinho werd twee weken geleden op straat gezet door Tottenham vanwege de teleurstellende resultaten in de Premier League. Hij stond eerder aan het roer bij FC Porto, Chelsea, Internazionale, Real Madrid en Manchester United. In zijn loopbaan veroverde hij tot dusver 25 prijzen, waaronder de Champions League met Porto en Inter. Met die laatste club veroverde hij in 2010 ook de Scudetto en Coppa Italia.

"Na gesprekken met de eigenaren en directeur Tiago Pinta begreep ik meteen de grote ambities van AS Roma. Het is dezelfde ambitie en motivatie die ik ook altijd heb gehad en samen willen we hier een winnend project neerzetten. De geweldige passie van de Roma-fans overtuigde mij meteen en ik kan niet wachten om hier volgend seizoen te beginnen", laat de Portugees weten over zijn terugkeer naar Italië.

Fonseca mag het seizoen nog wel afmaken. De Romeinen staan momenteel zevende in de Serie A en dreigen daardoor naast Europees voetbal te grijpen. De heenwedstrijd tegen Manchester United in de halve finale van de Europa League werd met 6-2 verloren.