Croux (ex-KRC Genk) op avontuur in Japan: Kon ik niet laten schieten

Croux (ex-KRC Genk) op avontuur in Japan: "Kon ik niet laten schieten"

Gepubliceerd: dinsdag 4 mei 2021 om 12:15di 04-05-2021 om 12:15

Laatste update: dinsdag 4 mei 2021 om 12:23di 04-05-2021 om 12:23

Jordy Croux maakte dit seizoen een opvallende transfer. De ex-speler van KRC Genk tekende voor Avispa Fukuoka in Japan. Een heel avontuur, maar Croux heeft geen spijt van zijn beslissing. 

Door administratieve problemen stond Croux pas zaterdag voor het eerst in de basis bij Fukuoka. Hij kreeg eerder wel al enkele invalbeurten en geniet van de sfeer in Japan, waar de stadions ondanks corona open zijn.

"Elke wedstrijd spelen we voor minstens 10.000 supporters", glundert Croux bij Het Belang Van Limburg. "De Japanse fans zijn ook heel enthousiast. En positief. Als je mee verdedigt en een bal terugspeelt naar de doelman, wordt er gejuicht. Dat is bij ons ondenkbaar. Ook als je de bal verspeelt wanneer je een actie wilt maken, krijg je applaus. Zolang je je best maar doet. Van die attitude kunnen ze in Europa nog wat leren."

Een Belgische speler is kennelijk heel wat in Japan. "Op wedstrijddagen hangt het stadion vol met Belgische vlaggen. En overal vragen ze me naar De Bruyne, Lukaku en Hazard. Als ik dan zeg dat ik met De Bruyne en Courtois heb samengespeeld worden ze helemaal gek (lacht). Op mijn 27ste was dit een kans die ik niet mocht laten schieten. Ik ben uit mijn 'comfort zone' gehaald, maar ik heb het hier prima naar mijn zin", besluit de Limburger.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws