Kompany kiest voor Verbruggen: 'Clubs staan te springen voor zo'n doelman'

Kompany kiest voor Verbruggen: 'Clubs staan te springen voor zo'n doelman'

Gepubliceerd: dinsdag 4 mei 2021 om 10:11di 04-05-2021 om 10:11

Dat Bart Verbruggen in de topper tegen Club Brugge zijn debuut maakte voor Anderlecht, verrast Tom Van Den Abbeele. Trainer Vincent Kompany verkiest de achttienjarige Nederlander boven Timon Wellenreuther en Warner Hahn nu Hendrik Van Crombrugge geblesseerd is.

Van Den Abbeele is lovend over Verbruggen, die hij nog kent uit zijn periode als technisch directeur van NAC Breda. "Ik heb hem nog zijn eerste profcontract gegeven! Maar dat hij gisteren al zou debuteren tegen Club Brugge zag ik écht niet aankomen", zegt de Belg tegen Sporza.

"Iedereen bij NAC wist dat Bart een groot talent is. Weet je, toen ik er nog werkte, had Anderlecht al eens contact opgenomen. Ik wees de aanbiedingen wel af, omdat ik een grote toekomst voorspelde voor Bart. Ik was dan ook verbijsterd dat NAC hem na mijn vertrek zo makkelijk liet gaan. Op termijn hadden ze er veel meer aan kunnen verdienen", stelt Van Den Abbeele.

Keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar wist Verbruggen uiteindelijk mee te lokken naar Anderlecht. "Voor iemand met zijn lengte (1.93 meter) heeft hij een zeer degelijk voetenspel. Zijn persoonlijklijkheid was vroeger nog een werkpunt, maar ik schrok toen ik hem tegen Club aan het werk zag. Er stond iemand met presence in doel", aldus Van Den Abbeele. "Hij heeft het potentieel om doelman bij de Nederlandse nationale ploeg te worden."

"De vraag is op welke termijn", vervolg de voormalig NAC-directeur. "Maar als hij twee tot drie jaar onder de lat kan staan bij Anderlecht, zullen ploegen in het buitenland staan springen om hem over te nemen. Het is iemand die volgens mij ooit de stap naar Engeland kan maken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws