Lukaku geniet nog na van titel: Maar ik focus me nu al op EK, dat is belangrijk

Lukaku geniet nog na van titel: "Maar ik focus me nu al op EK, dat is belangrijk"

03-05-2021 22:26 Laatste update: 22:37
5

Hij heeft er jaren voor moeten zwoegen, maar zondag mocht Romelu Lukaku eindelijk zijn eerste buitenlandse trofee vieren. Met Internazionale kroonde de prijsschutter zich tot Italiaans landskampioen. Een dag na het feestgedruis was onze landgenoot alweer zijn typische, ambitieuze zelve.

Lukaku brandt nu een kaarsje voor zijn collega's bij de nationale ploeg. "Ik hoop echt dat alle andere Rode Duivel titels kunnen veroveren: Courtois, Eden en Thorgan Hazard, Witsel, De Bruyne. Dat zou goed zijn voor onze ploeg", verzekert Lukaku in La Tribune. Volgens hem dragen trofeeën bij aan het opbouwen van ervaring. In zijn eigen geval spreekt Lukaku alvast van een 'déclic'.

"In mijn loopbaan heb ik al te veel momenten gehad waarin ik mijn schouders liet hangen", heeft de topscorer van Inter ook tijd voor de nodige zelfreflectie. Die kan hij mogelijk meenemen naar de nabije toekomst, want Lukaku kijkt alweer vooruit. "Momenteel ben ik tevreden dat we kampioen zijn, maar ik focus me nu al op het EK, want dat is erg belangrijk."

Lukaku maakte dit seizoen 21 competitiedoelpunten voor Inter en voegde daar ook nog eens negen assists aan toe. Enkel Cristiano Ronaldo scoorde voorlopig vaker.