Club Brugge breekt records tegen Anderlecht: 225e goal, veertiende keer op rij

Club Brugge breekt records tegen Anderlecht: 225e goal, veertiende keer op rij

Gepubliceerd: maandag 3 mei 2021 om 22:00ma 03-05-2021 om 22:00

Laatste update: maandag 3 mei 2021 om 23:46ma 03-05-2021 om 23:46

Club Brugge beleefde een topper met gemengde gevoelens tegen RSC Anderlecht. In de slotfase boog het een achterstand nog om naar een 2-2-gelijkspel, maar daarmee bleef het toch wat op haar honger zitten. Niettemin rondde Club enkele opvallende kapen zondagavond.

Eerst en vooral zette Noa Lang een opmerkelijke mijlpaal neer. Zijn doelpunt, de openingstreffer van de ontmoeting, was namelijk het 225e doelpunt dat Club Brugge ooit maakte in een rechtstreeks duel met Anderlecht. Intussen staat de teller dus op 226, want landgenoot Bas Dost deed er vlak voor het laatste fluitsignaal nog eentje bij.

Daarnaast viel er nog een historisch wapenfeit te noteren. Het was zondag voor de veertiende keer op rij dat Club Brugge wist te scoren in een thuismatch tegen de aartsrivaal uit Brussel. Straf, in die mate zelfs dat het de langste reeks is die Blauw-Zwart in haar geschiedenis kon neerzetten. De vorige keer strandde het dus op twaalf stuks.

De laatste keer dat Club niet raak trof tegen Anderlecht op Jan Breydel, dateert van 4 mei 2014. Destijds eindigde de onderlinge kraker op een 0-1-overwinning voor de bezoekers. Sindsdien nam Club, niet toevallig, vaak de bovenhand in haar thuiswedstrijden met Anderlecht. Het boekte negen overwinningen, drie gelijke spelen en twee nederlagen, telkens met minstens één gemaakt doelpunt op het scorebord.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws