Gert Verheyen over Anderlecht: Progressie in fysieke en mentale weerbaarheid

Gert Verheyen over Anderlecht: "Progressie in fysieke en mentale weerbaarheid"

Gepubliceerd: maandag 3 mei 2021 om 21:22ma 03-05-2021 om 21:22

RSC Anderlecht krijgt de voorbije weken vooral complimenten. Dat is niet verwonderlijk nadat ze Play-Off 1 wisten te halen door een reeks van 12 op 12 neer te zetten. Zondag gingen de Brusselaars zelfs bijna winnen op het veld van leider Club Brugge. Die goede prestaties van Paars-Wit zijn ook analist Gert Verheyen niet ontgaan.

Voor RSC Anderlecht was het knokken tot de laatste speeldag van de reguliere competitie om zich te plaatsen voor Play-Off 1. Het team van Vincent Kompany slaagde daarin en lijkt na vier overwinningen en een gelijkspel tegen Club Brugge echt op dreef. In Het Nieuwsblad schrijft Gert Verheyen met een lovende pen over het huidige Anderlecht.

Matuurder Paars-Wit
Verheyen laat weten dat hij vindt dat Anderlecht het meeste progressie maakte in hun fysieke en mentale weerbaarheid. Hij schrijft dat de ploeg van Vincent Kompany meer maturiteit uitstraalt. Verheyen stelt dat de intensiteit en strijdlust bij Anderlecht erop vooruit gegaan zijn en dat dat goed te zien was tegen Club Brugge. Hij merkt ook op dat Anderlecht zestig procent van de duels won tegen Blauw-Zwart en dat ze ook heel wat luchtduels wonnen. Dat is gezien de leeftijd en lengte van de ploeg erg verrassend zo schrijft Verheyen.

Matuur blijven
Zaterdag staat Anderlecht oog in oog met Royal Antwerp FC. Beide ploegen staan met 30 punten op de derde plaats in Play-Off 1. Zo zitten ze KRC Genk op de hielen dat maar een puntje meer heeft. Alles wat paars en wit is, zal hopen dat de Brusselaars hun maturiteit kunnen uitspelen tegen Antwerp om zo mogelijk over Genk naar de tweede plaats te springen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Wint Anderlecht zaterdag van Antwerp?

(492 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws