Premier League stelt regels op om toekomstige Super League te voorkomen

Premier League stelt regels op om toekomstige Super League te voorkomen

03-05-2021 20:00

De Premier League heeft maatregelen genomen om nieuwe Super League-plannen te voorkomen. Alle clubeigenaren moeten zich onder meer verbinden met de basisprincipes van de topcompetitie.

De Premier League kwam maandag met een bericht over de nieuwe Super League-maatregelen. Daarin stelt het de volgende kernwaardes op: de competitie moet open blijven, clubeigenaren moeten zich verbinden met de kernprincipes van de competitie en er staan hoge straffen op overtreding van deze regels. Welke sancties precies worden uitgedeeld bij overtreding van de regels, is nog niet duidelijk.

De zes Premier League-clubs die recent mee wilden doen aan de Super League (Manchester United, Manchester City, Chelsea, Liverpool, Tottenham Hotspur en Arsenal) krijgen los van deze regels nog straffen. 'De acties van enkele clubs mogen niet tot een dergelijke verdeeldheid leiden', schrijft de Premier League in het statement. 'We zijn vastberaden om de waarheid van deze plannen boven water te krijgen en de clubs verantwoordelijk te houden voor hun beslissingen en acties.'