Paul Onuachu op recordjacht: Of ik Wesley Sonck ken? Nee

Paul Onuachu op recordjacht: "Of ik Wesley Sonck ken? Nee"

03-05-2021 21:00

Paul Onuachu is aan een ijzersterk seizoen bezig. De Nigeriaanse spits van KRC Genk kwam al dertig keer tot scoren dit seizoen. Daarmee evenaart hij het doelpuntenrecord van Wesley Sonck, die dat klusje ook bij Genk wist te klaren. Voor Onuachu was Sonck echter een totaal onbekende.

Dertig keer al deed Paul Onuachu dit seizoen de netten trillen. Een fenomenale statistiek, die nog maar één keer eerder behaald werd. In het seizoen 2001/2002 maakte Wesley Sonck er ook dertig, ook voor Racing Genk. Het is nu niet meer de vraag óf Onuachu het record van Sonck breekt, maar wel wanneer hij dat zal doen. Met Genk speelt de Nigeriaanse goalgetter nog vijf Play-Off-wedstrijden. Onuachu kwam in 34 competitiewedstrijden slechts twaalf keer niet tot scoren en vond nu ook op de eerste speeldag van de Play-Offs de weg naar het doel. 

Op recordjacht tegen Club Brugge
Toen hem gevraagd werd of hij Wesley Sonck kende, antwoordde Onuachu. "Neen. Maar ik heb er de laatste tijd wel vaak over horen praten", zo is te lezen in Het Nieuwsblad. Verder zegt Onuachu dat hij wist dat hij het clubrecord kon evenaren, maar dat hij daar niet mee bezig was. Het record evenaren, is dus al gelukt. Het record verbreken kan al op vrijdag 7 mei, want dan ontvangt Genk Club Brugge. Het is al een enorm straffe prestatie dat Onuachu het record van Sonck evenaarde. Het zou nu zelfs bijna nog straffer zijn moest hij het niet verbreken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie