UPDATE: Moeskroen-eigenaar blijft jagen op nieuwe club, nu ook in de Ligue 1

UPDATE: Moeskroen-eigenaar blijft jagen op nieuwe club, nu ook in de Ligue 1

03-05-2021 19:30 Laatste update: 06-06-2021 22:45
4

Moeskroen-eigenaar Gerard Lopez deed nog maar onlangs het Franse Lille OSC van de hand. Maar nu zou hij volgens France Football zijn oog al op een andere club hebben laten vallen. Dat blijkt Premier League-club Southampton te zijn.  

Southampton is momenteel nog in handen van Gao Jisheng, een Chinese projectontwikkelaar en zakenman. Hij bezit 80% van de club en probeert dat aandeel al twaalf maanden zonder succes te verkopen. Maar nu zou Lopez zich dus gemeld hebben als potentiële koper. Hij zou naar verluidt een bod van 125 miljoen euro doen voor Southampton.

De Chinese eigenaar betaalde destijds echter wel het dubbele van dat bedrag. De grootste aantrekkingskracht voor Lopez zou de waarde van de huidige ploeg van Southampton zijn. Die wordt op zen minst op 260 miljoen euro geschat. De club is bovendien eigenaar van een stadion met 32 000 zitplaatsen, St Mary’s. Al vallen de financiële resultaten de laatste jaren wel tegen (87,5 miljoen euro verlies in 2019-20, 39 miljoen euro het seizoen daarvoor).

Update: Niet alleen Southampton staat in de belangstelling van Lopez, zo blijkt. Volgens de Franse tak van Eurosport heeft de eigenaar van Moeskroen nu ook zijn oog laten vallen op Bordeaux. Opmerkelijk, aangezien Lopez begin dit seizoen nog aan het roer stond bij kampioen Lille OSC. Bordeaux daarentegen besloot een teleurstellende jaargang op de twaalfde stek in de Ligue 1.