Waarschuwing voor Genk: 'Voorzichtigheid is geboden'

Waarschuwing voor Genk: 'Voorzichtigheid is geboden'

03-05-2021 18:27

Het gaat KRC Genk momenteel weer voor de wind. Eerst wonnen de Limburgers de finale van de Beker van België daarna begonnen ze winnend aan Play-Off 1.Genk moet nu wel niet gaan zweven, meent Jacky Mathijssen.

Vrijdag opende Genk Play-Off 1. Het ging op bezoek bij Royal Antwerp FC. Op het uur stond het 2-1 achter, maar won uiteindelijk met 2-3.Theo Bongonda schonk Genk de bekerwinnaar de zege. 'Genk speelde op de Bosuil geen slecht voetbal, maar voorzichtigheid is geboden bij de euforie die nu is ontstaan', stelt Mathijssen in Het Belang van Limburg.

Volgens Mathijssen moet zijn collega John van den Brom en zijn assisnten waakzaam zijn. 'De Genkse technische staf moet door dit resultaat heen kijken en een grondige analyse maken van deze wedstrijd. Ik heb de statistieken bekeken, die waren allemaal in het nadeel van Genk

KRC Genk ontvangt vrijdag Club Brugge. Wil Genk de titelstrijd nieuw leven inblazen, dan moet het winnen van de leider. Momenteel is de kloof tussen de nummers één en twee in de stand acht punten.